top of page

BEHANDLINGAR

Rotfyllningar

 

Vi hjälper dig med rotfyllningar pga karies, otäta fyllningar, rotkanal infektion eller rotspetsinfektion. Vi hjälper dig också med att göra om rotfyllningar med anledning av kvarstående infektion eller otäta rotfyllningar.

 

Implantat

 

Att förlora tänder innebär inte bara att ditt utseende förändras. Saknade tänder kan även försämra din tuggförmåga. Vi hjälper dig med att ersätta dina förlorade tänder (dina luckor) genom att fästa implantat i käkbenet med hög kompetens och stor erfarenhet.

 

Kirurgi

 

Vi hjälper dig med följande:

  • Tandutdragning när det inte finns några andra behandlingsalternativ

  • Utdragning av visdomständer när de inte längre får plats i tandbågen eller när de får karies som inte går att behandla

  • Rotspetsoperationer - om det skulle visa sig att tanden inte vill läka efter en vanlig rotbehandling

 

Proteser

 

Avtagbara proteser kan vara den mest passande lösningen för en del patienter för att fylla ut tandluckor och ersätter förlorade tänder. Det kan vara en helprotes då alla tänder saknas eller partiella proteser som kallas delprotes när en eller flera tänder saknas. Protesen hålls på plats av små klamrar som fäster mot egna tänder.

 

Tandlossningssjukdomar

 

Parodontiter eller tandlossning är en infektionssjukdom som orsakar inflammation i tandköttet med svullnad och blödning. Om detta inte behandlas i tid kan fästet runt tänderna försvinna så att man på sikt förlorar sina tänder. Vi på Skara tandvård hjälper dig genom att behandla tandlossning på både icke kirurgiskt och kirurgiskt sätt. Vi hjälper dig också genom att förbättra munhygien, avlägsna beläggningar och tandsten runt tänderna. Behandlingen måste följas upp regelbundet hos tandläkaren eller tandhygienisten för att vara lyckad på sikt.

bottom of page